Paardencoach Ommen - Anouk Oosterholt

ALS PAARDENCOACH DRAAG IK GRAAG BIJ AAN JOUW PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

ANOUK OOSTERHOLT

Ik ben Anouk Oosterholt (1986) en woonachtig in Ommen samen met mijn vriend, dochtertje, zoontje en onze paarden, hond en kat. Dieren hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven en met name mijn paarden. Zij zijn er altijd onvoorwaardelijk voor mij, hebben mij op diverse punten in mijn leven wijze lessen meegegeven en zijn tevens een grote steun geweest op enkele heftige momenten waaronder het overlijden van mijn ouders op jonge leeftijd. Op deze momenten zorgden zij er onder andere voor dat ik uiteindelijk weer in mijn kracht kon komen. Ik weet dus uit eigen ervaring hoeveel invloed ingrijpende situaties op je leven kunnen hebben, maar ook hoe je uiteindelijk weer richting kunt geven aan je eigen leven om te zijn en worden wie je bent en wilt zijn.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Van jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de ontwikkeling van mensen. Zo heb ik o.a. gymles gegeven aan peuters en kleuters en ben ik na de HAVO de opleiding SPH gaan volgen. In het werkveld met moeilijk opvoedbare jongeren liep ik al snel tegen het gedwongen kader aan van waaruit cliënten in de hulpverlening terecht kwamen. Iets wat in veel gevallen noodzakelijk is maar wat in de praktijk de ontwikkeling niet altijd stimuleert.

Ik wilde iets anders, maar wat dan? Uiteindelijk ben ik na mijn zoektocht terecht gekomen in de arbeidsbemiddeling en HR.

Omdat ik graag meer wilde weten en leren over organisaties en hun marktomgeving ben ik van daaruit gestart met de opleiding Bedrijfskunde.

In mijn functies in de arbeidsbemiddeling en HR heb ik adviserende rollen gehad binnen diverse grote bedrijven in de productie, logistiek en techniek en was ik ook verantwoordelijk voor loopbaanontwikkeling van medewerkers. Iets wat mij nog steeds erg interesseert. In deze functies was daar echter niet altijd ruimte voor en merkte ik dat ik toch iets miste wat aansluit bij mijn passie: namelijk het bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen.  

COACHING MET BEHULP VAN PAARDEN

Al eerder kwam ik in aanraking met coaching met behulp van paarden. De mogelijkheden en effecten daarvan hebben erg veel indruk op mij gemaakt. Dit omdat paarden enorm intelligent zijn en ze mij hebben laten zien met hoeveel warmte en liefde ze je een spiegel voor kunnen houden, waardoor je direct hele waardevolle feedback van hen ontvangt.

OPLEIDING PAARDENCOACHING

Omdat ik geloof in doen wat bij je past, wat je kunt en waar je in gelooft ben ik in 2016 de opleiding tot coach met behulp van paarden gaan volgen aan het Europees Opleidingscentrum voor Paardencoaching. In deze opleiding kwam voor mij alles samen: namelijk mijn liefde voor paarden en het kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van mensen.

Hierdoor werd ook een andere droom werkelijkheid, namelijk het opstarten van mijn eigen bedrijf waarin ik volledig uiting kan geven aan dat wat voor mij belangrijk is, oftewel het kunnen leveren van maatwerk en kwaliteit.

Om de kwaliteit te kunnen blijven borgen vind ik het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen middels o.a. scholing. Zo heb ik in 2018 de opleiding Loopbaan & Talentcoaching aan het Windesheim gevolgd en ben ik mij begin 2019 verder gaan verdiepen in het ontstaan van gedrag en onderliggende behoeftes en kwaliteiten middels het programma van Je Geboorte in Kaart.

MISSIE

Vanuit kom in je kracht is het mijn missie om samen met de paarden bij te dragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling zodat jij in je kracht kan komen.

Opleiding paardencoaching-eocp

Graag help ik jou bij het ontdekken van jouw talenten en kwaliteiten. Iedereen heeft ze, we hoeven ze alleen maar te zien.

Kom in je kracht, en laat ons je daarbij helpen!